LIVING

משחקי חומר ומרקם

הום אקספו 10/01/20

על המעצבת

חגית מוניץ עיצובים- מעצבת פנים. תכנון, עיצוב פנים והום סטיילינג.

על הבית

בית פרטי- דו משפחתי בצור יגאל.

מ"ר בנוי: 150  

מ"ר מגרש: 240

על המשפחה

ביתם של זוג קרייריסטים בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם חייל ושני מתבגרים.

ויטרינה רחבה מכניסה את החוץ אל חללי הפנים

על הפרוייקט

הבית נבנה בתחילת שנות התשעים, בתקופת העלייה מברית המועצות, בה אריק שרון ז"ל פעל נמרצות על מנת להאיץ את הבנייה בארץ. שיטת הבנייה בשכונה זו אופיינה ביציקת תבניות בטון, כך שקומת הקרקע של הבית נבנתה כולה מבטון. במהלך השנים נבנתה הקומה הראשונה מעל לקומת הקרקע מה שכמעט ולא איפשר לגעת ולבצע שינויים בקומת הכניסה והשינויים שנדרשו בעת השיפוץ דרשו יצירתיות רבה. הפרויקט כלל תכנון וחלוקה חדשה של רוב החללים בבית.

נתתי דגש רב לפתרונות אחסון קבועים ונסתרים שיאפשרו לשמור על הסדר, אך גם על עיצוב שקט ונעים. פרטי הנגרות תוכננו על ידי ונעשו בהתאמה אישית כך שייתנו מענה פונקציונאלי לשבעלי הבית.

היה צורך ממשי להאיר את הבית ולכן יצרתי פתרונות על ידי תאורה טבעית ומלאכותית התוכננה מראש לפרטי פרטים. רוב התאורה היתה טכנית וזולה ובחלק מהחללים נבחרה תאורה דקורטיבית.

כמו כן הוסרו כל הסורגים והתריסים בבית מה שדרש למצוא פיתרון אחר אשר ימגן את הבית. לכן השתמשתי בפטנט חדש של רשתות פלדה הנראות כמו הרשת המוכרת והשקופה אך בלתי נראית לעין. לצורך החשכה הוזמנו וילונות הצללה רכים.

סגנון

עירוב של סגנונות-  מודרני עם קווים חמים ונימה סקנדינבית.

הרעיון שהנחה אותי בעיצוב היה ליצור רקע לבן ובהיר ברוב חלקי הבית עם קווים נקיים ונייטרלים שיאפשרו לי לדייק ולהתאים את הבית בשלב ההלבשה. בחרתי בחומרים שלא יכבידו על החללים אך כן יהיו נוכחים ויתנו אופי לבית. יצרתי קו מודרני עם נגיעות נועזות, אך מאוזנות של צבע.

חדר המגורים

בחדר המגורים יצרתי ויטרינה גדולה שנתנה לחלל תחושה של מרחב. כמו כן, דלתות הוויטרינה  נפתחו אל החצר הטובלת בירוק ומשרה אף היא אווירה של מרחב.

החלל עוצב בצבעים בהירים בהשראת הסגנון הסקנדינבי אך עם קווים מחבקים ומזמינים. כמו בכל הבתים אותם אני מעצבת גם כאן היה לי חשוב להכניס אומנות מקורית, בעלת אופי. פניתי אל האומנית אורנת אלבחרי יצחקי שיצרה את עבודותיה בהתאמה לחלל, מה שהוסיף לתחושה נעימה והרמונית.

פינת האוכל

פינת האוכל הוצבה בכניסה לבית ליד קירות דומיננטיים יותר והוגשם בה חלומם של בעלי הבית לחפוי באמצעות אריחי בריק. כדי לשמור על המראה הנקי והנייטרלי, נבחרו אריחים  בגוון אפור.

גופי תאורה מוזהבים מחממים את האווירה ויצירת האמנות משמאל מסתירה את ארון החשמל

בני הזוג אוהבים לארח ולכן נבחר שולחן שעשוי ממשטח דקטון, משטח פונקציונאלי, שלא מתחמם ונשרט. 

עבודת האומנות הגדולה והמרשימה של אורנת אלבחרי יצחקי מסתירה את ארון החשמל. על קיר הבריקים נתלו צלחות עגולות על מנת לרכך את החלל, ולצידן ענפים גדולים שהונחו בסל, מהאוסף האישי שלי אותו אני מרחיבה בנסיעותיי בעולם. גופי התאורה משמשים כתכשיטים, נבחרו בגוון זהב במטרה להוסיף חום לחלל. דלת הכניסה הסמוכה לפינת האוכל, הורחבה ככל האפשר נבחרה בגוון גרפית ומתחברת בהומוגניות לחלל.

בני הזוג אוהבים לארח ולכן נבחר משטח פונקציונאלי שאינו נשרט ומאפשר לשמור על מראה חדש לאורך זמן

חדר העבודה

הממ"ד- הפך לחדר עבודה נעים ופונקציונאלי. היה לי חשוב שלא יורגש זכר  להיותו ממ"ד. יחידת נגרות בשחור ועץ אלון המתחברים לצבע של פרקט הלימינציה, שנבחר באלון מעושן, תוכננו במיוחד עבור בני הזוג הקרייריסטים כך שהבלגן הוסתר בצידו של הארון. בחדר נבחרה כורסת מרבץ שהופכת בשעת הצורך לספת אירוח.

פנית המשרד הביתי משופעת פתרונות אחסון

 חדר לחייל המשמש בהיעדרו כאזור אירוח

בקומת הכניסה תוכננה יחידה עבור הבן החייל, שכמעט ולא נמצא בבית, לכן יחידה זו משמשת גם כיחידת אירוח. היחידה כוללת חדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה. בחדר ממוקמת מיטה עם שני מזרונים/ מרבצים שיכולים להיפתח למיטה זוגית בשעת הצורך ומשמשים רוב הזמן, כמרבץ לצפייה בטלויזייה. מסדרון המעבר ובו ארון בגדים, מוביל אל חדר הרחצה של האורחים בו תוכנן חלון סקייליט המכניס אור טבעי ואוורור בכל שעות היום.

חדר שינה שמשמש בנוסף בחדר אירוח

חדר השינה של ההורים

בני הזוג אוהבים מאוד לקרוא, ולכן בקשתם היתה שחדר השינה יהיה מרווח, כזה שיאפשר לשלב בו פינת קריאה מפנקת. מאחורי גב המיטה הודבק טפט בדוגמת אריגה, ומשני צידי המיטה שידות פונקציונאליות ממש כמו של פעם. על קיר הטלוויזיה תוכננו מדפים פתוחים לאוסף הספרים, לצד מדפים סגורים שמשמשים להסתרת הממיר ומערכת החשמל.בהמשך החדר תוכנן מסדרון המוביל אל חדר הרחצה, חדר הארונות ופינת האיפור.

חלל שינה מרווח בחדר המאסטר
פינת קריאה בחלל המאסטר הותאמה לבני הזוג שאוהבים לקרוא
פינת איפור והתארגנות כחלק מחדר המאסטר

חדר לבת המצווה

חדר מרווח כיאה למתבגרת השופעת חברות, המשלב גם פינת למידה לצד פינת מרבץ לשעות הרוגע.

שילוב של מרבץ כייפי לצד פינת לימוד ועבודה

חדרי הרחצה

הנגרות הותאמה ותוכננה כך שתשתלב עם הצורות הגיאומטריות המאפיינות את אריחי הריצוף. כך גם הצבעים העזים הוסיפו עניין אך שמרו על איזון.

העניין בחלל הרחצה מגיע ממפגש אריחים בעלי צורניות מיוחדת עם שידת השירות הכחולה
בחירה בארונית שירות בגוון צהוב עז משתלבת היטב עם ריצוף בצורניות גאומטרית

קרדיטים:

יעוץ אדריכלי: מירב שירי

קבלן: אלדד גיל

חיפויים וכלים סניטריים: MODY

אלומיניום: אלום אמינות

תאורה: ספרה sphera

נגרות בהתאמה אישית: אלמנט עיצובים

נגרות בחדרי הילדים והאירוח: גלמר עיצוב רהיטי ילדים ונוער

ריהוט בסלון: שון ריהוטים

פינת האוכל: LOFT

מיטת מרבצים וכורסת אירוח: סיטקה

וילונות וטפט: דומיין בדים

שטיחים: פנטהאוז

עבודות אומנות ותמונות: אורנת אלבחרי יצחקי

סקייליט: עליית גג

אקססוריס: סאגא גלרייה לעיצוב ישראלי, ObliBop, La porte blanche, נומה-דברים יפים לילדים ולבית