LIVING

נורדי קליל ואוורירי

הום אקספו 15/09/19

על המעצב

תכנון ועיצוב: מעצבת הפנים ענבל ברקוביץ, ענבל ברקוביץ' – עיצוב ואדריכלות פנים

צילום: אלעד גונן

על הדירה

מיקום גאוגרפי: הרצליה

מ"ר בנוי: כ-200 מ"ר הכוללים בתוכם 70 מ"ר מרפסת היקפית

קומה: דירת דופלקס

על המשפחה

מספר נפשות: 5 נפשות- זוג הורים ושלושת ילדיהם הצעירים

על הפרויקט:

סגנון

סגנון נורדי קליל ואוורירי  במרחב מחייה משפחתי, עוטף, מואר ומזמין.

הדרישה המרכזית

בני הזוג הצעירים רכשו את דירת הדופלקס לאחר חזרתם ארצה משהות ארוכה בחו"ל בזמן שהיתה כבר בשלבי בניה מתקדמים, במסגרת פרויקט תמ"א. התוצאה משלבת בית מסוגנן והרמוני, המותאם לילדיהם הקטנים- פרקטי במיוחד ואינו עמוס בחפצים.

פלטת צבעים וחומרים

פלטת הצבעים והחומרים גובשה על פי טעמם של בעלי הבית כך שהאלמנטים במכלול מחמיאים אחד לשני.

המרחב בהיר ונקי ומשולבים בו מספר אלמנטים צבעוניים. סכמת הצבעים מונוכרומטית ועדינה של שחור ולבן שהעץ מרכך ומאזן.  

החדרים

חלל המגורים

הכניסה לדירה הפוכה- מפלס הכניסה מהווה את החלל הציבורי ובמקום לעלות לקומת המגורים, במקרה זה יורדים אליה. בחלל הציבורי העליון, ששטחו כ- 50 מ"ר, מצויים הסלון, המטבח, שירותי האורחים וכן מרפסת היקפית ששטחה כ-70 מ"ר נוספים. בקומה התחתונה, מאסטר ההורים, שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה מרכזי ופינת משפחה.

רצפת החלל מחופה פרקט עץ אלון טבעי בהיר שמתכתבת עם תפישת העיצוב הנורדית.

במרכז הסלון שטיח שהביאו עמם מחו"ל. הקווים בחלל גיאומטרים וישרים ומוקפדים כשהכורסה שוברת את הנראות הנוקשה. היציאה למרפסת שעוטפת את הקומה ממוקמת בסמוך לסלון. היא עוצבה כמתחם קז'ואלי, משפחתי ופרקטי שתתאים למבוגרים ולילדים שזוכים בה לפינות חמד משלהם.

המטבח

המטבח המקורי מוסתר משאר החלל בתוך גומחה. ברקוביץ יצרה אי שגולש לאיזור הסלון ומחבר בין הפונקציות. חזיתות המטבח עשויות עץ טבעי צבועות צבע אפוקסי והמשטחים עשויים גרניט במרקם בזלת בגוון שחור מט, מעט מחוספס, שמעניק מראה אבן טבעית. קיר הארונות הגבוהים במטבח מתחבר לקיר הטלווזיה בסלון. בקיר זה  גם ארון החשמל וארון החשמל החכם שבתכנון המקורי היו חשופים לחלל ועתה ניצבים מאחורי ארון אלגנטי.

חדר שינה הורים

מאסטר השינה של כולל גם את הממ"ד שהוסב לחדר הארונות. הוא רחב ממדים ועם זאת לא עמוס בפריטים. שולבו בו טקסטיל רך ונעים, שלל טקסטורות וגוונים על סקאלת השחורים- אפרפרים. היציאה למרפסת הפרטית מכניסה את הצמחיה הירוקה פנימה.  

חדרי הילדים

חדרי הילדים מוקפדים ולא ילדותיים. ברקוביץ שילבה מדבקות קיר עם איורים נאיבים שמאפיינים את הוויזואליה הסקנדינבית. בתוך הצבעוניות המונוכרומטית בולטות גם נגיעות קלות של תכלת.

חדר הרחצה של הילדים

בחדר הרחצה של הילדים נותר הריצוף המקורי של הקבלן- רצפה מצויירת בגוונים של שחור ולבן. שידת אמבט בגוון טורקיז אקווה מחייה את החלל. בהמשך החדר יצרה המעצבת מעין חדר כביסה בתוך נישה הסגור מבעד דלת. באופן הזה היא יצרה פתרון לפונקציה חשובה ומתבקשת ובנוסף הצליחה לרבע את החלל המלבני.